Hlavní obsah

Drama na táborové stezce odvahy na Jesenicku, tři dívky se ztratily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostružná

V „noční můru“ pro organizátory se změnila stezka odvahy na jednom z letních dětských táborů na Jesenicku. Ztratily se při ní tři dívky. Vše ale nakonec dobře dopadlo. Přivolaní policisté děvčata nalezli nezraněná, byla ale vystrašená.

Foto: Mapy.cz

Oblast kolem Ramzovského sedla

Článek

Právo o případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Noční táborovou hru v podobě stezky odvahy připravili ve středu večer po setmění vychovatelé pro své svěřence na táboře poblíž Ramzovského sedla. Děti měly jít po vytyčené trase dlouhé asi 300 metrů samy a bez svítilen. Ze startu nedaleko tábora vycházely postupně po jednom a přes louku se musely dostat do cíle, kterým byl jejich tábor.

„Tři dívky ve věku 13 až 15 let se ale do tábora nevrátily. Když se vychovatelům ani po půlhodině nepodařilo děvčata nalézt, oznámili událost na linku 158. Oznámení přijala policejní tísňová linka cca deset minut po 23. hodině,“ uvedla mluvčí.

Řidič našel na Blanensku plačícího chlapce, který se ztratil rodině na dovolené

Krimi

Na místo k pátrání po pohřešovaných dětech byly okamžitě povolány všechny dostupné hlídky včetně psovoda se služebním psem.

„Propátrávali jsme nejen terén v širším okolí tábora, ale svoji pozornost jsme zaměřili také na hlavní silnici mezi Ramzovou (část obce Ostružná, pozn. red.) a Horní Lipovou. A právě zde se cca 15 minut po půlnoci jedné z hlídek podařilo dívky nalézt. Šly po silnici směrem na Horní Lipovou a od svého tábora se tak vzdalovaly,“ uvedla Šafářová s tím, že policisté dívky poté odvezli zpět do tábora, kde je předali vedoucí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám