Hlavní obsah

Řidič našel na Blanensku plačícího chlapce, který se ztratil rodině na dovolené

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lhostejný nezůstal k osudu plačícího malého chlapce stojícího u silnice řidič, který projížděl v neděli odpoledne okolo Velenova na Blanensku. Zastavil, zavolal na linku 158 a s hochem zůstal až do příjezdu hlídky. Příběh měl naštěstí dobrý konec a předškolák se nakonec shledal se svou rodinou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Začátek případu moc nadějně nevypadal. Uplakaný chlapec nechtěl totiž s policisty mluvit a ti z něj nevypáčili víc, než jak se jmenuje. Navíc začalo pršet a hoch byl oblečený jen nalehko. Policisté nezaváhali, naložili ho do auta a vydali se hledat jeho rodinu.

Policie našla osmnáctiletou matku s dítětem

Krimi

„Projeli obcí Velenov, kde provedli šetření, avšak chlapce zde nikdo neznal ani nepostrádal. Policisté se tedy vydali o vesnici dál, kde navštívili mimo jiné také zdejší kemp. Ani zde se po dítěti v danou chvíli nikdo nesháněl,“ popsala policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Výrostek na potulce unesl sestru, policistu do telefonu sprostě odbyl

Krimi

O pár minut později naštěstí policisty kontaktoval operační důstojník se zprávou, že na tísňovou linku se ozvala zoufalá žena s tím, že se jí ztratil syn.

„Sdělila, že bydlí v penzionu v blízkosti kempu, kde jsou s rodinou na dovolené, a už nějakou dobu hledají své dítě. Poté již přišlo šťastné shledání, kdy policisté malého tuláka v pořádku předali jeho rodičům,“ dodala Koryťáková s tím, že velké poděkování patří řidiči, který se nerozpakoval a u plačícího dítěte ihned zastavil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám