Hlavní obsah

Dozorce obviněný z dealování drog se vrátí do věznice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VINAŘICE

Aféra ve vinařické věznici u Kladna si už vyžádala 26 obviněných. Ze současných nebo bývalých zaměstnanců věznice jsou stíháni čtyři lidé. Vedle lékařky a zdravotní sestry vyšetřovatel obvinil dozorce a vychovatele a žádal pro ně vazbu. Soud mu ale nevyhověl. Obavy z toho, že budou ovlivňovat svědky, jsou ale reálné.

Foto: Dana Smrčková
Článek

"Zejména dozorce, pokud mu ředitel okamžitě nezruší pracovní poměr, může nastoupit zpět do věznice. Tam bude ve styku s těmi, kteří proti němu vypovídají," upozornila kladenská státní zástupkyně Nina Brozová. Vězeňská služba se k jeho případu odmítla vyjádřit s odůvodněním, že na případ je uvalené informační embargo. Jasné není ani to, jak se k jeho návratu postaví vedení vinařické věznice.

Důkazní materiál je dále postavený na odposlechu a záznamů z kamer. Z řad vězňů obvinila policie jedenáct osob, zbývající jsou jejich příbuzní, zaměstnanci dodavatelských firem a výrobci pervitinu.

Lékařka opatřovala zakázané léky

Zatýkání ve věznici policie zahájila před 14 dny, kdy se z odposlechů dozvěděla, že do věznice má putovat větší zásilka pervitinu. Policie se pak shodou okolností dostala až k výrobcům drogy.

Stíhaní podle Brozové netvoří jednu organizovanou skupinu. "Ona to není jedna síť, je to rozděleno na několik skupin," prohlásila. Například lékařka, propuštěná loni za pohlavní styk s vězněm, se podle ní distribuce drog přímo neúčastnila. Na lékařské předpisy ale se zdravotní sestrou vyzvedávala léky, které spadají pod psychotropní a omamné látky: opatřovaly tedy vězňům zakázaná léčiva, vysvětlila Brozová.

Reklama

Související články

Vinařické vězně zásobovala drogami lékařka

Mezi zadrženými zaměstnanci vinařické věznice u Kladna je i lékařka, která byla v prosinci přistižena při pohlavním styku s vězněm. Kladenská státní zástupkyně...

Výběr článků

Načítám