Hlavní obsah

Domnělé zloděje svázali a polili benzínem. Dostali podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odvolací soud v úterý pravomocně potvrdil dvouleté podmíněné tresty mužům z Jablonecka, kteří omezili osobní svobodu dvou domnělých zlodějů. Výsledek zasedání sdělila mluvčí pražského vrchního soudu Kateřina Kolářová. Tři ze čtyř odsouzených původně čelili obžalobě z pokusu o vraždu - podle trestního spisu dva mladíky spoutali, zbili a odvezli do lesa, kde je polili benzinem.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v květnu 2014 ve Smržovce. Tomáš Kolman tehdy podle spisu hlídal okolí areálu své firmy, aby zamezil krádežím nafty. S brokovnicí zadržel po půlnoci dva bratry ve věku 16 a 21 let, kteří na místě podle svého tvrzení hledali ztracené kolo.

Kolman je výstřelem donutil, aby si lehli, za pomoci Jana Waňka je spoutal a s Radomírem Šefrem je odvezli do areálu firmy. Později se ke skupince přidal čtvrtý odsouzený, Jan Michálek.

Mladíky odvezli do lesa a polili benzínem. Dostali podmínku

Krimi

Mladíci byli podle spisu dvě hodiny svázáni do kozelce v plechovém kontejneru. Pachatelé je následně odvezli o 75 kilometrů dále k České Lípě, kde je polili benzinem a vyhrožovali, že je zabijí a zakopou. Mladší z bratrů se po jejich odchodu dokázal vyprostit z pout. Kdyby to nedokázal, podle znalce z oboru lékařství hrozilo, že mladíci zemřou.

Mladíka obvinili z vraždy spolubydlící v Chomutově

Krimi

Liberecký soud muže v minulosti osvobodil – jednou Waňka, Šefra a Michálka pro nedostatek důkazů, podruhé všechny čtyři kvůli promlčení. Verdikt ale pokaždé zrušil odvolací soud. Obžaloba se opírala o nepřímé důkazy, totožnost pachatelů nebyli schopni potvrdit ani unesení bratři.

Napotřetí soud vyhověl návrhu státního zástupce, který žádal podmíněné tresty. Soudce k tomu uvedl, že muži doposud vedli řádný život a že šlo o ojedinělý exces.

Obžalovaní před soudem ani předtím na policii nevypovídali. Jejich obhájci se domáhali zproštění obžaloby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám