Hlavní obsah

Mladíky odvezli do lesa a polili benzínem. Dostali podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Podmíněný dvouletý trest uložil v úterý čtveřici mužů z Jablonecka Krajský soud v Liberci. Potrestal je za násilí na domnělých zlodějích, kterého se měli dopustit v květnu roku 2014 ve Smržovce na Jablonecku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muži tehdy podle obžaloby zajali dva mladé bratry ve věku 16 a 21 let, o nichž se domnívali, že vnikli do areálu jejich firmy s cílem krást pohonné hmoty.

Mladíky spoutali do kozelců a s roubíky v ústech je odvezli 70 kilometrů daleko, do lesa nedaleko Zákup na Českolipsku. Tady je polili benzínem a poté, co mladíci omdleli, odjeli.

V Liberci našli otevřenou restauraci, uvnitř popíjelo 15 lidí

Krimi

Třem z obžalovaných, Tomáši Kolmanovi, Janu Waňkovi a Radomíru Šefrovi, hrozilo původně za pokus vraždy až 20 let vězení, čtvrtému Janu Michálkovi za omezování osobní svobody deset let.

Liberecký soud ale obžalované už dvakrát zprostil obžaloby (s výjimkou Tomáše Kolmana, který měl být při dopadení mladíků ozbrojený a původně mu soud vyměřil podmínku). Rozsudky ale pokaždé zrušil Vrchní soud v Praze. Nově proto liberecký soud přihlížel k právnímu názoru pražského soudu.

Senior zemřel po pádu přes řidítka na výletě s rodinou

Krimi

Všechny obžalované uznal vinnými z omezování osobní svobody. „Šlo o déle trvající trestný čin, během nějž byli poškození vystaveni fyzickým a psychickým útrapám a podle teorie spolupachatelství je potřeba to přičíst všem obžalovaným,“ vysvětlil soudce Pavel Pachner.

Všem čtyřem obžalovaným soud vyměřil dvouletý trest s podmíněným odkladem na dva roky. Verdikt je zatím nepravomocný, státní zástupci i všichni obžalovaní si ponechali lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám