Hlavní obsah

Dodávka vlála silnicí s otevřenými dveřmi. Řidič na Semilsku do sebe při jízdě obrátil rum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnov

Mimořádný hazard předvedl 45letý řidič dodávky na Semilsku, kde měl rozvážet pečivo, místo toho ale vypil půl litru tvrdého alkoholu. Upozornil na něj policii jiný šofér, který sledoval jeho nebezpečnou jízdu z Malé Skály provázenou kličkováním a nárazy na obrubník. Hlídka podezřelého dostihla poté, kdy zastavil v křižovatce v Turnově. Nadýchal přes tři promile.

Foto: Policie ČR

Řidič policii přiznal, že za volantem vypil rum

Článek

Na podezřelé dodávkové vozidlo značky Mercedes Benz Sprinter ve čtvrtek odpoledne narazil svědek u maloskalské čerpací stanice, kde najelo na obrubník a pokračovalo po hlavní silnici I/10 směrem na Turnov. Autu se skříňovým typem karoserie se navíc neustále otevíraly nezajištěné zadní dveře, což mohlo ohrozit i chodce.

Snažil se řidiče přimět k zastavení problikáváním dálkovými světly, zůstalo to ale bez odezvy, takže dodávku dál sledoval a informoval policii.

„Podezřelý řidič nakonec zastavil v Průmyslové ulici v Turnově takřka v křižovatce a zůstal v autě sedět. Později to vysvětlil tím, že zabloudil a v aplikaci na mobilu hledal správnou trasu,“ informovala v pátek o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Dal si vodku a jel pro pivo. Bodrý řidič u Brna neměl na skútru ani značky

Krimi

Byl sice podle mluvčí trochu překvapený, když se u něj objevili policisté, ale ochotně se s nimi dal do řeči a došlo i na žertování kolem jeho profese, kdy měl na starost rozvoz pečiva do obchodů v Libereckém a Středočeském kraji.

„Velmi ho pobavila například myšlenka na to, že když mu zadržíme řidičský průkaz, bude muset namísto řízení auta plést rohlíky,“ zmínila Baláková.

Veškerý humor ale musel jít stranou, když přístroj měřící alkohol v dechu ukázal hodnotu 3,18 promile.

„Na svou směnu nastoupil v jednu hodinu nad ránem a za volantem jsme ho zastihli ještě s naloženým zbožím kolem půl čtvrté odpoledne. Směnu za něj dokončil jeho kolega, kterého na místo vyslal zaměstnavatel,“ uvedla Baláková.

Foto: Policie ČR

Řidič měl rozvážet pečivo, místo toho za volantem pil rum

Řidič pití alkoholu přiznal, a jak již naznačila naměřená cifra, nebylo to jen tak nějaké „přihnutí si“.

Přes tři promile si měl přivodit v pracovní době za volantem, když během řízení popíjel rum. Ohledně důkazní situace do sebe vše zapadlo při pohledu do dveří na straně řidiče, kde byla vidět prázdná půllitrová lahev od rumu.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a bude se podle mluvčí zodpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí v základní trestní sazbě až roční vězení.

Dal si sedm piv a dva panáky. Opilý řidič na sebe upozornil pomalou jízdou

Krimi

Řidič s 2,5 promile jel z Jeseníků na Brno. Už jsem chtěl být doma, vysvětlil

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám