Hlavní obsah

Dal si vodku a jel pro pivo. Bodrý řidič u Brna neměl na skútru ani značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrovačice

Přeborníkem v navršení okolností vylučujících účastníka ze silničního provozu se s nadsázkou stal řidič skútru u Brna. Kolem policejní hlídky jel bez helmy na vozidle bez značek, načež se ukázalo, že byl opilý, nikdy neměl řidičák, zato měl úřední zákaz řízení. Muž, jehož kontrolu zachytila policejní kamera, vše bezelstně přiznal, včetně vodky před jízdou i cíle cesty, kdy jel pro pivo.

Opilý řidič skútru jel bez helmy.Video: Policie ČR

 
Článek

Pozornost hlídky dopravní policie upoutal před týdnem ve středu 41letý muž u Ostrovačic v okrese Brno-venkov. Na skútru v klidu projel bez helmy a registračních značek kolem policejního auta.

To pravé překvapení přišlo vzápětí po zastavení. Když nadýchal 2,5 promile, policistům přiznal, že před jízdou pil vodku s pivem, a sdílností nešetřil, když na doplňující dotaz, jak dlouho před usednutím za řídítka popíjel, po krátkém zamyšlení odpověděl: „Fúha, i půlhodinku.“

Vzápětí bez okolků připojil informaci o tom, že má zákaz řízení. Policie pak ve zprávě k případu ještě dodala, že nikdy neměl řidičák.

Když přišla řeč na povinnou ochranu hlavy, muž mávl rukou se slovy: „Helmu nenosím ani na kole.“

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

„Na kole nemusíte, jste dospělý, ale na motorce musíte,“ vysvětlil mu policista, jak se věci mají. „Na skútru musím mít taky helmu?“ reagoval překvapeně šofér a na otázku, kam měl vlastně namířeno, pohotově odpověděl, že jel do nedalekých Rosic pro pivo.

O případu ve středu informoval mluvčí policie Pavel Šváb, podle nějž čeká muže trestní stíhání kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí i vězení.

Šofér zpytoval svědomí už na místě kontroly. „Zase jsem se ožral,“ lamentoval s rukama v týlu a chodil sem a tam, čímž rozpohyboval i dvojici policistů. „Zůstaňte teď u toho skútru,“ nabádal ho jeden z nich. „Nebojte, já vám neuteču,“ odvětil s úsměvem řidič.

Otázkou zůstává, do jaké míry se u muže jednalo v jeho chování o nehranou bezelstnost, nebo zda si svou bodrostí dělal spíš z hlídky dobrý den, tak jako dosud z pravidel silničního provozu.

Už to nejsem já, vysvětlovala řidička „odjinud“ hlídce na Chrudimsku své podivné doklady

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám