Hlavní obsah

Dal si sedm piv a dva panáky. Opilý řidič na sebe upozornil pomalou jízdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slatiňany

Pomalá jízda dodávky a nezvyklý manévr jejího řidiče, kdy chtěl před sebe pustit auto s policejní hlídkou, která přitom signalizovala, že po něm chce zastavení. Zmíněným chováním na sebe upozornil šofér na Chrudimsku, který vzápětí nadýchal bezmála dvě promile alkoholu. Muž na videozáznamu, který policie zveřejnila, přiznal pití piva a dalšího alkoholu.

Kontrola opilého řidiče na Chrudimsku.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu z konce července ve středu informovala mluvčí policie Iveta Kopecká. Hlídka policie narazila na podezřelou dodávku v obci Slatiňany, podle mluvčí jel řidič pomalu a nejistě.

„Když ve zpětném zrcátku zaregistroval policejní vozidlo, sjel z naplánované trasy do vedlejší ulice. Ani tento manévr mu ale nepomohl policisty setřást, a tak se je snažil pustit před sebe,“ uvedla Kopecká.

Po zastavení auta bylo hned zkraje kontroly 53letého šoféra patrné, že není střízlivý. Důvěře kromě jeho chování nepřispěla ani plechovka od piva, kterou měl v držáku na pití, ačkoli o ní tvrdil, že tam byla už dlouho.

Přes cestu běžela kočka a já vjel do plotu, vysvětlil cyklista s 3,6 promile nehodu na Trutnovsku

Krimi

„Podezření policistů vzápětí potvrdila dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 1,9 promile alkoholu v dechu,“ zmínila mluvčí.

Následně se ukázalo, že řidič před jízdou vysedával u kiosku, a rovněž přiznal, že za volant sedl po sedmi pivech a dvou panácích tvrdého alkoholu. Navíc policisté z evidence zjistili, že za stejný delikt dostal trest již dříve v Německu, kde měl mimo jiné zákaz řízení.

Whisky, víno a pivo. Řidič na Chrudimsku nadýchal čtyři promile

Krimi

„Trest udělený jiným státem na území České republiky podle současné právní úpravy sice neplatí, nicméně odsouzení za trestný čin je pro účely našeho trestního práva platné. Což v praxi znamená, že se v Česku nedopustil maření výkonu úředního rozhodnutí, ale je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky,“ upřesnila mluvčí s tím, že k tomu hrozí muži vyšší trestní sazba, protože se stejného činu měl dopustit v předešlých dvou letech opakovaně.

„V případě odsouzení hrozí muži z Česka trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Kopecká.

Foto: Policie ČR

Kontrola opilého řidiče na Chrudimsku.

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám