Hlavní obsah

Dodávka na D2 narazila do kamionu. Čekal na hraniční kontrolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči z obou stran hranice vyjížděli v pondělní vpodvečer na dálnici D2 nedaleko Lanžhota na Břeclavsku. Dodávka tam zezadu narazila do kamionu čekajícího na hraniční kontrolu. Při nehodě se vážně zranil řidič.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Bez zdroje

Dodávka narazila zezadu do kamionu.

Článek

Přesná příčina nehody je předmětem policejního šetření. Událost ale souvisí s kolonami kamionů čekajícími na kontrolu na hraničním přechodu Lanžhot. Podobných případů se stalo několik i na slovenském území v situaci, kdy fronta nákladních aut začínala už na území našich sousedů.

„Nehoda se stala na 59. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Po dobu zásahu byla dálnice neprůjezdná. Kvůli přistání vrtulníku bylo nutné zastavit provoz i opačným směrem na hraniční přechod Brodské,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Bez zdroje

Dodávka narazila zezadu do kamionu

Na místo vyjížděli profesionální hasiči z Břeclavi a ze slovenské stanice Kúty. Ti se postarali o vyproštění řidiče a předali jej slovenským záchranářům. To už na místo letěl vrtulník leteckých záchranářů.

„Zabezpečili jsme místo nehody. Uniklé provozní kapaliny jsme zasypali sorbentem. Částečně jsme uklidili komunikaci a zásah ukončili po dvacáté hodině,“ doplnil mluvčí.

Slovenští autodopravci protestní blokádu brzy ukončili

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám