Hlavní obsah

Dobýval se do zamčené firmy, než ho vyhnal alarm. Policie hledá muže z videa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do zamčené kanceláře v Praze 4 se pokoušel dostat oknem i dveřmi, ničil zámek, páčil dveře, ale nakonec odešel s nepořízenou, když ho vyplašil alarm. Nyní ho hledá policie. Ta ve čtvrtek zveřejnila záběry s podezřelým.

Nepovedené vloupání do firmy v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu ze začátku června informovala nyní mluvčí policie Martina Špryslová. Blíže datum nespecifikovala.

Podezřelý podle ní ve večerních hodinách nejprve vylezl po žebříku na střechu budovy firmy v Praze 4.

Foto: Policie ČR

Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera

„Nejprve si přes okno prohlížel, co se uvnitř nachází. Poté chytil za kliku a zjistil, že jsou dveře uzamčené. Rozhlédl se po okolí a hledal jinou možnost, jak se do budovy dostat. Následně se vrátil ke dveřím střešního vstupu a snažil se rukama vytrhnout mříž,” uvedla mluvčí s tím, že ani tento pokus se nezdařil.

Pak se mu podle vyšetřovatelů povedlo zámek od mříže otevřít pomocí dosud nezjištěného předmětu, který si přinesl v batohu.

Strážníci v Praze domlouvali pouličnímu umělci. Zloděj ho šel mezitím okrást

Krimi

„Vzápětí začal páčit dveře, čímž je poškodil a způsobil celkovou škodu ve výši několika desítek tisíc korun. Nakonec otočil kameru mířící na kanceláře a překonal uzavřené okno. Jakmile ho otevřel, spustil se alarm, který ho vyplašil,” upřesnila Špryslová.

Foto: Policie ČR

Nepovedené vloupání do firmy v Praze

Kriminalisté případ vyšetřují jako krádež a poškození cizí věci a pátrají po muži, kterého zachytila bezpečnostní kamera. „Pokud ho poznáváte, kontaktujte prosím linku 158,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám