Hlavní obsah

Do zbrojnice dobrovolných hasičů na Přerovsku přišli zloději. Dvě noci po sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podolí

Nepříjemné překvapení přichystali zloději dobrovolným hasičům z Podolí na Přerovsku. Vloupali se jim dvě noci po sobě do jejich zbrojnice. Recidivistu, který má na svědomí první vloupání, již policisté zadrželi. Novinky o tom ve středu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Přibližně před čtrnácti dny jsme přijali oznámení o násilném vniknutí neznámého pachatele do prostor hasičárny v obci Podolí. Hasiči zjistili, že jim zmizelo plastové vědro, ve kterém bylo uloženo pět lahví alkoholu různých značek. Škodu si vyčíslili přibližně ve výši 1700 korun,“ uvedla mluvčí.

Hned následující noc se podle ní do stejného objektu opět někdo vloupal. „Tentokrát ale zmizely věci jako například motorová pila, ozvučovací systém, výčepní zařízení a další v hodnotě přibližně 70 tisíc korun,“ konstatovala Zajícová.

Přerovským policistům se již podařilo zjistit pachatele prvního vloupání, kterým byl 34letý recidivista.

„K činu se přiznal a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže. S ohledem na jeho trestní minulost mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ poznamenala mluvčí.

Na druhém případu vloupání podle ní policisté stále pracují. „Podařilo se nám zajistit a dohledat některé z odcizených věcí, které budou později vráceny podolským hasičům. Pachatel nebyl prozatím ustanoven, ale okolnosti vloupání stále prověřujeme a zjišťujeme další důkazní materiál, aby i tento případ byl zdárně objasněn a ukončen,“ uzavřela Zajícová.

Máme tvou fotku, dáváme ti dva dny. Hasiči vyzývají vandala, který jim posprejoval auto

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám