Hlavní obsah

Máme tvou fotku, dáváme ti dva dny. Hasiči vyzývají vandala, který jim posprejoval auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohuslavice

Zatím neznámý vandal posprejoval auto dobrovolných hasičů z Bohuslavic na Šumpersku. Ti na jeho počínání zareagovali originálně na svých facebookových stránkách. Vyzvali ho, aby se do dvou dnů přihlásil, s tím, že v opačném případě věc předají policii. Novinkám to potvrdil starosta místního sboru dobrovolných hasičů Pavel Dostál.

Foto: JSDH Bohuslavice, Novinky

Posprejované auto bohuslavických hasičů

Článek

„Naše jednotky dělají vše v rámci obce zadarmo a ve svém volném čase na úkor rodin. Nechápeme tedy toto jednání, kterým pachatel ničí majetek, co využíváme a který se dlouhá léta buduje ve volných chvílích i někdy za cenu vlastních prostředků, pro blaho všech. Jelikož máme vandala díky umístěné fotopasti vyfoceného, tak mu dáváme dva dny na přihlášení a klidné řešení této nepochopitelné situace. Pokud se sám nepřihlásí, tak celý případ předávám Policii ČR,“ napsal na Facebooku Dostál.

Foto: JSDH Bohuslavice, Novinky

Hasiči se ihned pustili do likvidace nápisů

Dosud se podle něj nikdo nepřihlásil. „Třeba se v něm hne svědomí. Nechceme z toho dělat aféru. To, co udělal, by mohl ale odčinit třeba nějakou brigádou,“ uvedl Dostál s tím, že hasiči posprejované auto objevili v pondělí.

„Kolegové na to přišli včas, ještě to nebylo zcela zaschlé. Až na pár flíčků se to podařilo odstranit, umýt. S novým nástřikem barvy nepočítáme. To by nikdo nezaplatil,“ konstatoval Dostál.

Strážníci v Praze honili sprejery, zastavili kvůli nim autobus

Krimi

Hasiči z Bohuslavic mají dvě vozidla. Novější stává v uzamčené garáži, starší, které bylo posprejováno, pod pergolou, jež je volně přístupná. „Druhou garáž nemáme,“ vysvětlil bohuslavický starosta Tomáš Kuchařík.

Řádění neznámého vandala podle něj nebylo namířeno proti hasičům. Stejně uvažuje i Dostál. „Myslím, že to mají na svědomí nějaká děcka. Auto prostě bylo na ráně a vybrali si ho. Naši hasiči už rozhodili sítě, pátrají, ptají se, zda někdo někoho u auta neviděl. Uvidíme, jestli to něco přinese,“ řekl Novinkám Kuchařík.

„Na dobrovolné hasiče se stejně jako na profesionální pohlíží vesměs s úctou. Také si myslím, že nejspíše se na našem autě vyřádily děti. Ať už to byl ale kdokoliv, mrzí nás to,“ dodal Dostál.

Dobrovolní hasiči převzali vybavení za více než tři miliony

Komerční články

Reklama

Související témata:
Pavel Dostál

Výběr článků

Načítám