Hlavní obsah

Do ulic vyrazili i falešní koledníci. Žena v Brně se neštítila s kasičkou poslat tři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

I tak bohulibou činnost, jako je pochůzka koledníků v podobě tří králů vybírajících na potřebné, se někteří lidé neštítí zneužít. Příkladem budiž případ z Brna, kde šestatřicetiletá žena poslala svou dvanáctiletou dceru s dalšími dvěma dětmi, aby vybíraly peníze. Když skupinku zastavili strážníci, žena se odvolávala na povolení od místního duchovního.

Foto: Novinky

Městská policie

Článek

Hlídka vyrážela v sobotu odpoledne do brněnských Židenic poté, co si lidé všimli, že skupina tří děvčat vybírá peníze na tříkrálovou sbírku bez doprovodu dospělé osoby. Ve Viniční ulici pak strážníci narazili na dívky ve věku od sedmi do dvanácti let, které zrovna zvonily na zvonek rodinného domu.

„Děti měly na hlavě korunky a nejstarší z nich držela v ruce podomácku vyrobenou nezabezpečenou kasičku bez označení. Hlídka je oslovila a dozvěděla se, že je prý doprovází žena stojící opodál.

Šestatřicetiletá Brňanka strážníkům začala vysvětlovat, že nejstarší z dívek je její dcera. Navštěvuje prý nedalekou faru a sbírku vykonává s pověřením faráře,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Strážníci se rozhodli takové tvrzení ověřit u duchovního. Nebylo už překvapením, že rychle vyšlo najevo, že farnost žádnou sbírku nepořádá. Přivolaní republikoví policisté usoudili, že žena nespáchala trestný čin, proto její počínání poputuje do přestupkového řízení. Klíčovým důkazem tam bude kasička se 440 korunami.

Darů na dobročinnost letos ubývá, lidé šetří

Finance

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám