Hlavní obsah

Dívku na kole bez přilby a se sluchátky srazilo na Šumpersku auto

Bez přilby a se sluchátky v uších se ve středu odpoledne proháněla na kole Mohelnicí na Šumpersku čtrnáctiletá dívka. V kombinaci s nepozorností na to krutě doplatila. Srazilo ji auto a cyklistka skončila v nemocnici, kam ji musel dopravit vrtulník. Okolnosti nehody šetří policie. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Místo nehody

Článek

Nehoda se stala v ulici Družstevní. „Cyklistka jela po stezce pro cyklisty bez přilby a se sluchátky v uších směrem na Moravičany,“ uvedla mluvčí s tím, že v jednom místě dívka sjela ze stezky vpravo na ulici Družstevní, kde chtěla přejet na druhou stranu k místnímu hřbitovu a pokračovat dále po stezce.

Foto: Policie ČR

Auto, se kterým se cyklistka střetla.

„Přitom se ale plně nevěnovala řízení, kdy po celou dobu jízdy měla v uších sluchátka a přes zaparkovaná vozidla stojící při okraji komunikace si nevšimla projíždějícího osobního automobilu Dacia, který jel ve směru do centra. Následkem toho došlo ke střetu mezi přední částí vozidla a předním kolem jízdního kola,“ popsala Zajícová.

Foto: Policie ČR

Kolo zraněné cyklistky

Po nárazu upadla nezletilá na komunikaci a zranila se na hlavě. Přivolaná osádka rychlé záchranné služby dívku na místě ošetřila a následně byla letecky přepravena do Fakultní nemocnice Brno.

„U obou účastníků byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ konstatovala mluvčí a dodala, že na vozidle vznikla škoda v předběžné výši 40 tisíc korun a na jízdním kole 1000 korun.

Čtrnáctiletého chlapce na kole zabilo auto na přechodu. Hlavně jeho chyba, řekl soud

Krimi

Výběr článků

Načítám