Hlavní obsah

Dívka jela po pádu na Sněžce půl kilometru po zadku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šťastný závěr mělo nakonec úterní pátrání po osmnáctileté turistce, která sklouzla z Jubilejní cesty na Sněžce. Podle horských záchranářů jela dívka po svahu asi půl kilometru po zadku.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Sněžka

Článek

K pádu došlo okolo třetí hodiny odpoledne. „Holka letěla zhruba půl kilometru,“ přiblížil Novinkám okolnosti pádu mluvčí horské služby Marek Fryš.

Dívka sjela do údolí polské říčky Lomniczky a nic se jí nestalo. „Měla štěstí, jednoduše sjela po zadku,“ přiblížil Fryš.

Dívka byla součástí šestičlenné skupiny, která zvolila k sestupu z vrcholu hory takzvanou Jubilejní cestu. Ta je až do dubna uzavřená – přes zimu je celá zasněžená a povrch je silně zledovatělý.

Další pád ze Sněžky. Mladou ženu hledali horští záchranáři, našli ji v Polsku

Krimi

„Ve velmi exponovaném a ledovatém místě už nebyli schopni dalšího postupu. Ve chvíli, kdy jedna členka skupiny sklouzla z cesty do údolí Lomniczky, si přivolali na pomoc horské záchranáře. Pětici lidí se podařilo bezpečně odtransportovat na Slezský dům. Turistka, která spadla do údolí, je bez zranění a s jinou skupinou turistů pokračuje v cestě do polské Karpacze,“ doplnil Fryš v úterý večer.

Minulý týden záchranáři na Sněžce zasahovali při pádu dvou turistů z Polska. Dvojice mužů ve věku 23 a 47 let tehdy padala zhruba kilometr a ani jeden z nich nepřežil.

Horští záchranáři před podobnými výlety varují, turisté ale zákazy nerespektují. „Bohužel i přes všechna varování, výstrahy a poučení, byli turisté opět nevhodně vybaveni pro takovouto horskou túru,“ uvedl Fryš.

Turisté, kteří se zřítili z vrcholu Sněžky, padali skoro kilometr

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám