Hlavní obsah

Děti se zpily do němoty, k odpovědnosti se nikdo nehlásí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽIHLE

Děti z Ústí nad Labem, které byly ve škole v přírodě u Žihle na Plzeňsku, se opily tak, že jedna dívka musela být hospitalizována na ošetřovně a jeden žák dopraven do Fakultní nemocnice v Plzni. Majitelka obchodu, ve kterém si děti údajně koupily tvrdý alkohol, vše popírá.

Článek

Vedení školy v přírodě Sklárna nedaleko Žihle na Plzeňsku se obrátilo na policisty s tím, že v jedné prodejně v Žihli prodali nezletilým osobám alkoholické nápoje - čtyři láhve vodky a jednu láhev fernetu.

"Žáci školy v přírodě z Ústí nad Labem zde byli na výletě. Podle dosavadního šetření se žáci opili tak, že jedna dívka byla do rána hospitalizována na ošetřovně školy v přírodě a jeden žák byl dopraven na ošetření do Fakultní nemocnice v Plzni. Případem se zabývají policisté z Kralovic," uvedl policejní mluvčí Jiří Soukup.

Ředitelka viní obchod, ten vše popírá

Podle ředitelky ústecké školy Bohumily Plzákové se děti opily během vycházky. "Šlo o skupinu patnácti dětí pod dozorem vychovatelů, kteří nepatří do našeho pedagogického sboru, ale jsou součástí servisu školy v přírodě. Většina dětí si, jak se říká, jen cucla. Dvě z nich konzumovaly víc a opily se. Naše učitelka na to přišla hned, jak děti dorazily zpět do školy v přírodě. Další lahve s alkoholem pak zabavila," uvedla Plzáková.

Jak dále řekla, nešlo o problémové děti. "Nemají výrazné potíže s chováním," dodala. Dětem podle ředitelky školy v přírodě Aleny Soprové alkohol prodali v místní večerce. "Proto jsme na prodejce podali stížnost policii. Ten na tom nese největší podíl viny. Bohužel, mě to mrzí, naše škola je v provozu od roku 1981 a takový případ se nám stal poprvé," prohlásila Soprová.

Majitelka Večerky Gabriela Šimková popírá, že by v její prodejně děti alkohol koupily. "Manžel, který tam ten den prodával, o tom nic neví. Určitě by si toho všiml. Snad má dostatek rozumu na to, aby čtrnáctiletým dětem neprodával alkohol. To nám za to nestojí," prohlásila Šimková.

Výběr článků

Načítám