Hlavní obsah

Detektivové rozbili gang, který vyráběl a prodával padělaná anabolika

Novinky, jas
Aktualizováno

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v úterý oznámili, že se jim ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou podařilo rozbít 11členný gang, který vyráběl a prodával padělaná anabolika. Uvedl to mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Článek

Mezi obviněnými jsou tři Slováci a osm Čechů. Je mezi nimi i jedna žena. "Skupina jedenácti osob, ve věku od jednatřiceti do dvaapadesáti let, měla podle obvinění vyrábět ve své malé tajné továrničce padělky látek s anabolickým nebo hormonálním účinkem, a tyto látky v podobě tablet či ampulí dále distribuovat. Továrna byla ukryta u organizátora tohoto nelegálního obchodu na Zlínsku," uvedl Hanták.

Členové skupiny, většinou bývalí sportovci – kulturisté, trenéři fitness a organizátoři závodů v této oblasti, rozprodávali padělky jak v ČR a na Slovensku, tak v dalších státech EU.

Vyrobené látky byly nabízeny a distribuovány nejen sportovcům a zdravým lidem, ale i těm, kteří trpěli konkrétními zdravotními problémy (poškozená játra, ledviny, poruchy erekce). A to bez předem stanovené odborné diagnózy.

Obviněni byli z neoprávněného podnikání, nedovolené výroby omamných a psychotropních látek a jedů a dalších trestných činů. Tři obvinění skončili ve vazbě, další jsou stíháni na svobodě. V případě prokázání viny jim hrozí tresty od pěti do 12 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám