Hlavní obsah

Dealer se u soudu rozbrečel štěstím, za smrt 15leté dívky na předávkování pykat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ z prostředí kopáčů vltavínů, prodejců drog a narkomanů v pondělí rozpletl Krajský soud v Českých Budějovicích. Při rozsudku se rozplakal 38letý dealer Petr Šesták, který půjde do vězení pouze na čtyři a půl roku za distribuci drog. Původně mu však hrozilo až 18let, podle obžaloby loni v květnu v Českých Budějovicích předávkoval teprve patnáctiletou dívku a zavinil tak její smrt.

Petr Šesták u souduVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Rozsudek zatím nenabyl právní moci, žalobkyně Daniela Přibylová se proti němu na místě odvolala. „Nesouhlasím s tím, že soud neuznal odpovědnost obžalovaného za smrt dívky,“ sdělila Právu Přibylová.

Podle soudkyně Soni Biskupové Fišerové se však tento bod obžaloby nepotvrdil. „Je zde příliš mnoho pochybností, že obžalovaný je tím, kdo smrt poškozené způsobil. Pokud ji způsobil, pak to ví jen on sám,“ uvedla v odůvodnění rozsudku Fišerová.

Patnáctiletá dívka, kterou podle obžaloby Šesták předávkoval 25. května loňského roku, byla závislá na pervitinu. V daný den jí podle státní zástupkyně podal v penzionu v Českých Budějovicích nadměrnou dávku, dívka pak zemřela na srdeční selhání způsobené intoxikací. Šesták jí zavolal sanitku, ale lékař už pouze konstatoval smrt. Obžaloba se opírala i o svědectví dalších závislých dívek. „Snažil se dívky předávkovat, aby byly povolnější,“ citovala žalobkyně jednu ze svědkyň.

Žena ze Zlínska si nalepila náplast s fentanylem a zemřela

Krimi

Soudkyně Fišerová však upozorňovala také na to, že i v inkriminovaný den jsou v časové ose obžaloby nezmapované dvě hodiny, kdy si dívka mohla koupit drogu od jiného dealera, ještě před setkáním s Šestákem.

Šesták, který u soudu přiznával, že se živil také kopáním vltavínů, svou vinu na smrti dívky opakovaně odmítal. „Byl jsem rozlítaný, měl jsem hodně práce kolem kopání. Co se týká toho dne, 25. 5., když jsem ji nabíral, byla pod vlivem drog, poznal jsem to na její chůzi. Pak se mi i přiznala, že pět dní ani nejedla. Nějaké drogy si i přinesla a i si je aplikovala. Je těžké o tom mluvit. Je to takový zážitek do konce života,“ konstatoval v pondělí u soudu Šesták.

Při vyhlášení rozsudku se rozplakal štěstím i přesto, že dostal čtyři a půl roku za prodej a poskytování drog. Už v minulosti byl odsouzen za jiné trestné činy. Nyní ho soud poslal do vězení za to, že od roku 2017 do loňského roku prodal 640 gramů pervitinu a poskytl 48 gramů této drogy uživatelům. Získal tak 200 tisíc korun, které musí podle rozsudku také nyní zaplatit.

Reklama

Výběr článků

Načítám