Hlavní obsah

Žena ze Zlínska si nalepila náplast s fentanylem a zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Až osmnáctileté vězení hrozí 49letému muži z Brna, kterého policie obvinila kvůli smrti šestatřicetileté ženy na Zlínsku po použití náplasti s obsahem fentanylu. Chemikálie se ve zdravotnictví používá jako prostředek proti bolesti, zneužívají ji ale rovněž drogově závislí.

Foto: Profimedia.cz

Balení náplastí s fentanylem. Ilustrační foto

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Simona Kyšnerová s tím, že kriminalisté muže obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Letos koncem června prodal za pět set korun a následně odeslal přípravek ve formě náplastí obsahující látku fentanyl šestatřicetileté ženě ze Zlínska, se kterou se seznámil na sociální síti. Neoprávněně tedy distribuoval omamnou látku, která byla lékařem předepsaná jeho nemocné matce,“ uvedla mluvčí.

Žena si podle vyšetřovatelů náplast následně aplikovala na pokožku těla, čímž si přivodila intoxikaci organismu a selhání životních funkcí.

Žena v Bruntálu zemřela po užití fentanylu. Policie stíhá dva lidi

Krimi

„Na otravu fentanylem zemřela,“ sdělila Kyšnerová a dodala, že obviněný náplasti s fentanylem ženě neprodal poprvé.

Fentanyl je pro své omamné účinky zneužíván jako droga a kvůli podobným účinkům je například podle odborníků dealery drog zaměňován za heroin. Může být ale až padesátkrát silnější než heroin a stokrát silnější než morfin.

Jestli žena sháněla fentanyl kvůli tišení bolestí, nebo jako omamnou látku, kriminalisté neupřesnili. Podle informací Novinek vše nasvědčovalo tomu, že žena fentanyl užívala opakovaně jako drogu.

Žena v Praze zemřela po šňupání „andělského prachu“, případ policisty navedl k výrobcům pervitinu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám