Hlavní obsah

Dcera ukrajinské běženkyně zachránila v Mariánských Lázních matce život

Mariánské Lázně

O život může jít běžencům nejenom při úprku z ruské invaze zmítané Ukrajiny, ale paradoxně může k takové situaci dojít i v relativním klidu a bezpečí Česka. Přesvědčila se o tom jedna z ukrajinských maminek na procházce u Mariánských Lázní. Naštěstí jí duchapřítomnost její dcerky zachránila život. Přivolala po pádu maminky do potoka pomoc, která ženě pomohla.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Jedna z ukrajinských maminek, kterým poskytujeme dočasný azyl, se se svou malou dcerkou vydala na pěší túru po Metternichově stezce,“ popisoval případ starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti).

„V jednom místě se jí smekla noha, upadla do potoka, praštila se do hlavy o kámen a ztratila vědomí,“ pokračoval starosta v popisu dramatické situace.

„Její dcerka neměla šanci maminku z potoka vytáhnout a zachránit jí život. Rozběhla se po stezce a volala o pomoc,“ líčil Kalina.

V Česku už je téměř 200 tisíc uprchlíků

Domácí

Jak sám řekl, osobně moc na osud a předurčení nevěří, ale co následovalo, to nutí  k zamyšlení.

„Po chvíli dítě k velkému štěstí narazilo na dvě paní, které jsou v Mariánských Lázních na léčebném pobytu a šly na zdravotní procházku. Dítě je dovedlo k místu, kde ležela maminka v potoce,“ pokračoval Kalina.

„Jedna z těch žen byla dokonce profesí zdravotní sestra. Za paní skočila, vytáhla ji částečně na břeh a zahájila masáž srdce. Po chvíli se jí podařilo bezvědomou ženu oživit!“ popisoval starosta záchranu ukrajinské běženkyně.

„Následně u ní ležela a spolu vyčkaly na příjezd záchranné služby, která si pacientku převzala,“ dodal.

Na jak dlouho máme připravovat ubytování pro Ukrajince, chtějí vědět kraje

Domácí

Celý příběh skončil nejlépe, jak asi mohl, protože v krátké době se zraněná žena vrátila v pořádku ke své dceři.

„Odnesla to v uvozovkách jen otřesem mozku,“ prozradil Kalina s tím, že oběma dámám, které pomohly se záchranou Ukrajinky, s velitelem policie osobně poděkovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám