Hlavní obsah

Dcera podle policie z matčina účtu tajně vysála přes půl milionu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královéhradecká policie obvinila devatenáctiletou ženu, že své matce skrze elektronické bankovnictví vybrala z účtu celkem více než půl milionu korun. Bez souhlasu si měla opatřit matčiny přihlašovací údaje. Podezřelou nyní vzal soud do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Po přihlášení se k bankovnímu účtu své matky měla žena převést prostřednictvím 22 příkazů v průběhu několika měsíců letošního roku finanční obnos převyšující částku půl milionu korun na svůj účet. Peníze měla následně využít pro svou vlastní potřebu,“ popsala policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Mladá žena se skrývala

Kriminalisté po ženě, která se skrývala, vyhlásili pátrání. V uplynulých dnech se ji podařilo policistům z územního odboru Náchod vypátrat a zadržet. Posléze byla obviněna a státnímu zástupci byl podán podnět k návrhu na její vzetí do vazby. Ten to akceptoval.

Podle Vlčkové je obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, zločinu podvodu a přečinu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pokud ji soud uzná vinnou, hrozí jí až deset let za mřížemi.

Policie obvinila 26letou ženu z vraždy, matku měla zabít sekerou a uškrtit

Krimi

Policie v této souvislosti připomíná základní pravidlo: nikdy nikomu nesdělovat hesla určená výhradně pro vaši potřebu, ať už jde o elektronické bankovnictví, poštovní schránku, či třeba prostředí účtů na sociálních sítích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám