Hlavní obsah

Policie obvinila 26letou ženu z vraždy, matku měla zabít sekerou a uškrtit

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebovice
Aktualizováno

Kriminalisté z Pardubického kraje obvinili z vraždy 26letou ženu, která se přiznala k vraždě své 68leté matky v domku v Třebovicích na Orlickoústecku. Oběť pak podle vyšetřovatelů přikryla peřinou a šest dní s ní pobývala pod jednou střechou. V sobotu pak zmizela, příbuzní následně ohlásili vraždu. Policie ženu dopadla po 36 hodinách.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za vraždou podle kriminalistů byly osobní spory. „Matka jí vyčítala, že nepracuje. Obviněná odešla do kůlny, sebrala sekeru a matku nečekaně jedenáctkrát udeřila zezadu do hlavy a dvakrát do rukou. Matka ještě žila, tak se dcera vydala znovu do kůlny, přinesla si šňůru a matku uškrtila,“ popsal ve středu vraždu vyšetřovatel František Vychytil.

„Dcera nebyla původně jedinou podezřelou, nevěděli jsme, jestli není také někde mrtvá. Nakonec byla dopadena blízko svého bydliště. Přestože cestovala, ukrývala se v hotelech v Pardubicích a Šumperku, kde platila matčinou kreditkou,“ řekl Právu kriminalista Milan Šimek.

Žena se k vraždě matky přiznala. Z domku utekla po týdnu především z obavy, že na víkend přijedou za její matkou příbuzní. „Tělo bylo v tomto počasí už v dost špatném stavu,“ zmínil vyšetřovatel.

„Za vraždu ženě hrozí 12 až 20 let. Vykonala ji po předchozím uvážení a s rozmyslem,“ informoval Šimek. Policista rovněž naznačil, že by zločin mohl být překvalifikován na vraždu vykonanou zvlášť trýznivým způsobem, a obviněné by tak hrozil i výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám