Hlavní obsah

Další vážně zraněný jezdec na elektrokoloběžce. Muž narazil do náklaďáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážná zranění utrpěl v sobotu ve Vratimově na Ostravsku 44letý muž, který se při jízdě na elektrokoloběžce srazil s nákladním automobilem. Pro záchranáře v Moravskoslezském kraji je to v tomto týdnu už druhé těžké zranění jezdce na koloběžce s elektrickým pohonem, u nějž zasahovali.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sanitka (ilustrační foto)

Článek

„Před čtvrt na dvě odpoledne vyjel do Vratimova na Ostravsku lékařský tým rendez-vous, spolu s posádkou rychlé zdravotnické pomoci. Čtyřiatřicetiletý muž měl na elektrokoloběžce narazit do nákladního automobilu,“ uvedl mluvčí moravskoslezské krajské záchranky Lukáš Humpl.

Jezdec zůstal po nárazu do automobilu při vědomí. Utrpěl však vícečetná, život ohrožující poranění s velkou krevní ztrátou.

„Záchranáři ošetřili vnější poranění, uvedli pacienta do umělého spánku, zajistili jeho dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Za pomoci vyprošťovacího rámu jej uložili do podtlakové matrace a přepravili na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ podotkl Humpl.

K obdobnému případu došlo na severu Moravy i v úterý. Velmi vážné zranění si po pádu z elektrokoloběžky způsobila pětatřicetiletá žena z Frýdecko-Místecka. S poraněním hlavy a mozku ji do nemocnice záchranáři transportovali vrtulníkem.

Žena na elektrokoloběžce spadla a vážně si poranila mozek

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám