Hlavní obsah

Další oběť falešného bankéře. Žena si půjčila čtvrt milionu a peníze hned poslala podvodníkovi, bude splácet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Splácet čtvrtmilionový úvěr bude muset žena z Prostějovska, která naletěla falešnému bankéři. Uvěřila legendě, že má napadený účet v bance a že řešením je, aby poslala peníze na jiné účty. Aby je mohla poslat, musela si žena peníze půjčit. Novinky o případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Falešný bankéř ženu kontaktoval prostřednictvím mobilu ve středu. „Sdělil jí, že došlo k napadení jejího bankovního účtu. Ženu zmanipuloval natolik, že si u své domovské banky sjednala půjčku 250 000 korun, která jí byla poskytnuta,“ uvedla mluvčí.

Podle následných instrukcí žena tuto částku po částech vybrala z bankomatu a šla do jiné banky, kde na přepážce vložila třikrát 50 tisíc korun na účet, který jí určil domnělý „odborník“.

„Zbytek částky pak vložila zpět na svůj účet, ale obratem peníze poslala, opět na základě dobré rady, na dva jí neznámé účty. Po ukončení transakcí se bankéř již neozval a stal se nekontaktní,“ doplnila Zajícová.

Policie před podobnými případy varuje opakovaně. Upozorňuje mimo jiné, že žádná banka neřeší únik osobních dat či zneužití účtů klientů telefonicky a nikdy nenabádá své klienty k výběru hotovosti po předchozím uzavření úvěru a k následnému vložení na jiné účty. Přesto se objevují další a další oběti.

Falešný bankéř obelstil ženu z Přerovska, během hodiny ji připravil o sto tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám