Hlavní obsah

Dálnici D2 zastavila divoká prasata

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PODIVÍN

Kuriózní situaci zažili v úterý policisté z dálničního oddělení Podivín na jižní Moravě. Když kolem deváté hodiny ráno projížděli jedenáctým kilometrem dálnice D2 směrem na Brno, všimli si na vozovce ležícího usmrceného divokého prasete. V jeho blízkosti bylo také druhé divoké prase, které bylo sice živé, ale poraněné.

Článek

"Policisté přivolali pracovníky údržby dálnice a ti se snažili prasata z dálnice odstranit. Poraněné zvíře ale začalo být agresivní a ohrožovalo nejen pracovníky údržby, ale i policisty a projíždějící řidiče. Policisté proto byli nuceni zastavit provoz na dálnici a poraněné nebezpečné zvíře služební zbraní zneškodnit," uvedla mluvčí jihomoravské policie Jana Šípková.

Zranění oběma zvířatům podle všeho mohl způsobit projíždějící kamión, na policisty se však žádný z řidičů s oznámením takové dopravní nehody neobrátil.

V loňském roce šetřili policisté na jižní Moravě dvacet devět tisíc dopravních nehod. Srážku se zvěří oznámilo devět set sedmdesát řidičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám