Hlavní obsah

Dálnici D1 u Humpolce blokují ve směru na Brno kamiony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 u Humpolce na Pelhřimovsku blokovaly ve směru na Brno dnes odpoledne provoz kamiony, které nemohly kvůli mokrému sněhu vyjet do kopce. Šlo o úsek mezi 81. a 83. kilometrem. Nákladní vozidla mají problémy v kopcích po celém úseku dálnice. Kvůli spadaným stromům je navíc zavřená vozovka II/130, která je exitem na dálnici na 81. kilometru. Novináře o tom informovala mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

Foto: Profimedia.cz

Zimní provoz na dálnici D1 (ilustrační foto)

Článek

„U Humpolce kamiony ve snaze vyjet do kopce vybočují do jízdního pruhu pro osobní auta. Na Vysočině jsou na všech silnicích problémy se sjízdností a často na vozovky padají stromy nebo větve,“ uvedla. Po 15:00 uvedlo informační centrum Ředitelství silnic a dálnic, že provoz byl obnoven. Problém s dopravou na D1 byl už ráno, kdy na 141. kilometru kamion zablokoval na více než tři hodiny směr na Prahu.

Uvízlé kamiony v kopci blokují také silnici I/38, která spojuje Havlíčkův Brod a Jihlavu. Vozovku II/130 do Koberovic uzavřela správa údržby silnic. „Důvodem je velké množství popadaných stromů. Problémy mohou nastat na sjezdu z D1 na tuto komunikaci. Na vozovce se stalo několik nehod, kdy auta narazila do stromů,“ řekla Čírtková.

Hasiči na Vysočině od noci na dnešek do odpoledne vyjížděli ke třem stovkám zásahům souvisejících s počasím. „Nejčastěji se jedná o odstranění popadaných stromů. Devětkrát jsme zasahovali u dopravních nehod,“ uvedla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Dálnici D1 na zasněžené Vysočině zablokoval na čtyři hodiny kamion. Je to kalamita, hlásí silničáři

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám