Hlavní obsah

Na D48 spadly dráty vysokého napětí. Řidič se jim vyhýbal a havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fryčovice

Spadlé dráty vysokého napětí zastavily v úterý odpoledne v obou směrech provoz na dálnici D48 na Frýdecko-Místecku. Dopravní omezení trvalo zhruba hodinu a půl. Tisíce lidí jsou bez proudu. Na vedení spadl vzrostlý strom, který zlomil betonový sloup. Krátce nato na místě havaroval osobní vůz, když se drátům snažil vyhnout.

Foto: Policie ČR

Dráty vysokého napětí spadly zřejmě kvůli sněhu.

Článek

O nehodě informovala policie na Twitteru. Událost se stala na 40. kilometru dálnice D48 nedaleko Fryčovic. Dráty spadly přes oba směry dálnice. Komunikace proto byla v obou směrech neprůjezdná a policisté museli dopravu odklánět.

„Na vedení spadl strom, který rostl mimo ochranné pásmo. Byl ale tak vysoký, že při pádu dráty poškodil,“ uvedl mluvčí společnosti ČEZ Vladislav Sobol. Dodal, že momentálně je bez proudu několik tisíc odběrných míst.

Krátce po pádu drátů v místě havarovalo osobní auto, jehož řidič se jim snažil vyhnout. Při nehodě utrpěl lehká zranění.

Foto: Policie ČR

Spadlé dráty vysokého napětí na dálnici D48 na Frýdecko-Místecku

Mluvčí policie Eva Michalíková před 17:30 uvedla, že provoz byl již obnoven v obou směrech, ale s větší opatrností by řidiči ještě měli projíždět ve směru na Olomouc. Na místě stále pracují policisté a technici ČEZ.

„Bez elektřiny budou asi dvě hodiny. Pak vedení upravíme tak, aby byla dodávka provizorně zajištěna,“ řekl před 17:00 Sobol.

Dálnici mezi Olomoucí a Lipníkem obousměrně uzavřely spadlé dráty

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám