Hlavní obsah

Whisky, víno a pivo. Řidič na Chrudimsku nadýchal čtyři promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Ty p…,“ neudržel se v jeden z policistů při pohledu na displej přístroje na zjišťování výše alkoholu v dechu. Ukazoval hodnotu 4,06 promile. Řidiče (46), který zmíněnou hladinu nadýchal, zastavila hlídka před týdnem v úterý kolem deváté hodiny večer ve Slatiňanech na Chrudimsku. V tu chvíli bylo zřejmé, že se mu jeho cesta z restaurace rozhodně nevyplatila.

Řidič nadýchal čtyři promileVideo: Policie ČR

 
Článek

„Opakovaná dechová zkouška ukázala dokonce 4,13 promile alkoholu v dechu,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová s tím, že výsledek překvapil nejen policisty, ale i samotného šoféra.

„Policisté navíc zajistili, že zastavený řidič není držitelem řidičského oprávnění a vozidlo navíc užil bez svolení jeho majitelky,“ dodala mluvčí.

K požití alkoholu před jízdou se řidič doznal a uvedl, že pil alkoholické nápoje už od rána a vypil nejméně devět piv, půl litru vína a několik panáků whisky. Zároveň přiznal i to, že vzal ze stolu odložené klíče od vozidla, aniž by o tom jeho majitelka věděla.

„Policisté z důvodu silné podnapilosti muže zadrželi a umístili ho do policejní cely. Po vystřízlivění muže vyslechli a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Andrea Muzikantová.

V případě pravomocného odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.

Nezletilá vypila na koupališti v Šumperku dvě lahve vodky, musela pro ni záchranka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám