Hlavní obsah

Cyklistka se vážně zranila po střetu s mopsem

Právo, pab

Za volně pobíhajícího psa vězení? To teď hrozí 42leté ženě z Jihlavy, která během úterního výletu na Šumavě nechala svého čtyřnohého mazlíčka bez vodítka. Zvíře se přimotalo do cesty cyklistce, která po střetu spadla z kola a skončila s vážným zraněním v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté už podle informací Práva zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který hrozí až dvouletý trest.

Nehoda se stala kolem půl páté odpoledne. Třicetiletá cyklistka sjížděla z kopce od Poledníku směrem na Prášily.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„U místa zvaného liščí díra jí do cesty vběhl nezajištěný pes rasy mops, přičemž došlo ke střetu a následnému pádu ženy z kola. Z místa ji sanitka záchranné služby odvezla do nemocnice,“ uvedl klatovská policejní mluvší Dana Ladmanová.

Po vyšetření lékaři zjistili zlomeninu hlavičky vřetenní kosti s dobou léčení až osm týdnů s tím, že se pacientka zřejmě nevyhne operaci.

Policisté vyloučili technickou závadu na kole a u cyklistky provedli i dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Od vážnějších následků ji zachránila přilba.

Anketa

Vadí vám psi pobíhající navolno?
ano, vadí mi všichni
65 %
jen ti, co neposlouchají majitele
28,5 %
ne
6,5 %
Celkem hlasovalo 10199 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám