Hlavní obsah

Cyklista na Přerovsku zemřel po pádu z kola. Oživování už nepomohlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipník nad Bečvou

Tragicky skončila sobotní vyjížďka 65letého cyklisty, který havaroval v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Muž s kolem z dosud nejasných příčin spadl a zemřel. Záchranářům se jej už nepodařilo oživit. Novinky o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Jízdní kolo, na kterém cyklista havaroval.

Článek

Cyklista havaroval po 19:00 při jízdě ve směru od ulice Boženy Němcové směrem na ulici Bratrská.

„Na křižovatce ulic Boženy Němcové, Bratrské a náměstí Osvobození přejel do protisměru a bez cizího zavinění, z dosud nezjištěných příčin upadl i s jízdním kolem na komunikaci,“ popsala v pondělí sobotní nehodu Zajícová.

Kolemjdoucí se podle ní snažili muži poskytnout první pomoc. „Cyklista ale nejevil známky života a ani přivolanému lékaři záchranné služby se nepodařilo jeho životní funkce obnovit,“ konstatovala Zajícová.

U zemřelého byla nařízena zdravotní pitva. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 1000 korun. „Aby byly okolnosti celé události řádně prošetřeny, byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ doplnila policejní mluvčí.

Cyklista nezvládl na Jesenicku sjezd. Přišel o život

Krimi

Výběr článků

Načítám