Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec se utopil v mostecké nádrži. Našli ho v metrové hloubce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Čtyřletý chlapec se v pátek utopil ve vodní nádrži Matylda v Mostě. Plavčíci se ho ihned po vytažení z vody pokoušeli oživovat až do příletu záchranky. Chlapec byl letecky přepraven do ústecké nemocnice, kde mu ale nedokázali pomoci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místě probíhala laická resuscitace, v níž jsme pokračovali. Záchranářům se podařilo chlapce oživit. Byl v kritickém stavu se zajištěnými stabilními životními funkcemi. Transport na dětskou JIP do ústecké nemocnice proběhl letecky,“ sdělil Novinkám v úterý mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

Chlapec byl podle mluvčího Krajské zdravotní Jiřího Vondry do nemocnice dovezen ve fatálním stavu. „Byl resuscitován několikrát, ale přes maximální snahu lékařů podlehl, jelikož byl pod vodou asi dvacet minut.“

Policie se k případu nechce vyjadřovat. Policejní mluvčí Ludmila Světláková pouze řekla, že úmrtí chlapce vyšetřují, ale s ohledem na rodinu a věk dítěte nebudou sdělovat více informací.

Koupání na vlastní nebezpečí

Čtyřletý chlapec se topil v místech, kde je koupání na vlastní nebezpečí, což značí i cedule s nápisem. Nádrž o rozloze téměř 40 hektarů s hloubkou až čtyři metry patří městu, servis plavčíků ale zajišťují technické služby.

„Naši plavčíci působí pouze tam, kde jsou herní atrakce. Vedoucí areálu mi říkal, že slyšeli křik rodičů a na ten popud začali plavčíci hledat i mimo jejich zónu. Vzali si brýle a chlapce našli zhruba v hloubce jednoho metru,“ konstatoval zástupce ředitele technických služeb Pavel Jelínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám