Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec se topil v akvaparku

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čestlice
Aktualizováno

Čtyřletý chlapec se v sobotu večer topil v akvaparku v Čestlicích u Prahy. Když na místo dorazili záchranáři, byl v bezvědomí a nedýchal. Sanita ho ve vážném stavu dopravila do pražské motolské nemocnice.

Foto: Michal Kamaryt , ČTK

Akvapark v Čestlicích

Článek

Záchranáře z Říčan a lékaře z Prahy do Čestlic volali po osmé hodině večer, uvedla mluvčí Tereza Janečková. "Do příjezdu záchranářů u něj prováděli masáž srdce a dýchání z úst do úst plavčíci z místního areálu. Záchranáři si poté chlapce převzali a prováděli u něj resuscitaci až do obnovení základních životních funkcí. Všichni udělali pro jeho záchranu maximum,“ doplnila.

Mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová ČTK řekla, že chlapec byl v akvaparku se svým otcem. "Zatím vyšetřujeme, co k nešťastné události vedlo,“ uvedla.

Ředitel akvaparku Radek Steinhaizl vyjádřil politování nad neblahým incidentem a popřál hochovi brzké uzdravení. "Všichni zaměstnanci Aquapalace Praha jsou zdrceni touto nešťastnou událostí a přejí chlapci brzké uzdravení,“ prohlásil Steinhaizl.

Doporučuje navíc, aby lidé v prostorách zařízení dodržovali bezpečnostní normy. "V celém areálu Vodního světa jsou na viditelných místech detailní instrukce, jak používat a jak se bezpečně chovat u jednotlivých atrakcí. Personál Aquapalace Praha je v každém okamžiku připraven rodičům s dětmi pomoci a poradit jim, jak si bezpečně užívat vodní zábavy,“ dodal ředitel. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám