Hlavní obsah

Čtveřice kuplířů nutila mladistvé dívky k prostituci, dva skončili ve vazbě

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dopadla na Brněnsku čtveřici kuplířů. Podle policistů nutili tři mladistvé dívky nabízet sex za peníze na hranicích s Rakouskem. Všichni zadržení si už vyslechli obvinění, dva z nich jsou ve vazbě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dvě ženy a dva muže obvinili detektivové NCOZ v červnu a srpnu letošního roku ze zločinu obchodování s lidmi a dalších trestných činů. Případ s krycím názvem „MAGDA“ se týká provozování prostituce mladistvými dívkami.

„K poskytování sexuálních služeb docházelo v nočním podniku na jižní Moravě poblíž rakouských hranic. Od roku 2015 do poloviny roku následujícího měly obviněné osoby přimět k provozování prostituce tři v té době mladistvé dívky. Dívky měly být následně nuceny obviněným odevzdávat část takto získaných peněz,“ informoval v pátek mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Obvinění dále podle policistů zneužívali závislosti dvou dívek na pervitinu, který jim podle závěrů NCOZ obvinění pravidelně poskytovali, a utracené peníze za drogu oběma mladistvým odečítali z částek utržených za poskytnuté sexuální služby.

Obě obviněné ženy měly dále vybírat peníze od zletilých i mladistvých prostitutek, kdy jedna z nich měla také mnohonásobně prodávat drogy.

„Obviněné osoby jsou kromě trestného činu obchodování s lidmi stíhány i pro trestné činy ohrožování výchovy dítěte, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a kuplířství,“ řekl Ibehej.

„Ze čtveřice obviněných vzal soudce do vazby jednoho muže a jednu ženu. Ostatní dvě osoby jsou stíhány na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí všem trest odnětí svobody od pěti do 12 let. Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám