Hlavní obsah

Člověk obviněný kvůli smrti dítěte v Pohořelicích je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověka obviněného v souvislosti s úmrtím dítěte, které zemřelo po pádu z okna v Pohořelicích na Brněnsku, poslal břeclavský soud do vazby. Důvodem je i obava, že by se mohl skrývat. Ve středu o tom informoval dozorující žalobce Jan Slaný z Okresního státního zastupitelství v Břeclavi. Tragédie se stala v neděli večer, podle některých médií zemřelo čtyřtýdenní dítě po pádu z prvního patra.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Není známo, zda se jedná o muže či ženu a má-li k dítěti nějaký příbuzenský vztah.

"Důvodem vazby je obava z možného skrývání se za účelem vyhnutí se trestnímu stíhání, obava z působení na svědky a obava z opakování trestné činnosti. Další informace v této fázi řízení s ohledem na důvody uvedené v předchozí tiskové zprávě nebudou sdělovány," uvedl Slaný.

Kvůli smrtelnému pádu dítěte z okna v Pohořelicích obvinili jednu osobu z týrání

Krimi

Žalobce v úterý řekl, že policie ve věci obvinila jednoho člověka, trestně jej stíhá kvůli týrání osoby žijící ve společném obydlí a z usmrcení z nedbalosti. Vyloučena podle žalobce není změna právní kvalifikace. "Trestní stíhání prozatím jedné osoby bylo podle mých informací zahájeno v ranních hodinách," uvedl žalobce. Kdyby se právní kvalifikace nezměnila, obviněnému člověku by při odsouzení hrozilo až osmileté vězení.

Dítě na Brněnsku vypadlo z okna a zemřelo

Krimi

Policejní mluvčí Bohumil Malášek v pondělí neuvedl nic bližšího o věku ani pohlaví dítěte ani k vyšetřování. "Od nedělního večera prověřujeme událost, která se stala v Pohořelicích. Jedná se o pád dítěte z výšky, vyšetřujeme to jako usmrcení z nedbalosti," řekl Malášek. Později s dotazy odkázal právě na břeclavské státní zastupitelství.

Mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová v pondělí řekla, že záchranáři předávali dítě v kritickém stavu do nemocnice. Policie pak potvrdila úmrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám