Hlavní obsah

Cizinec zmlátil v Praze čtyři lidi, některé tloukl boxerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lidi podle kriminalistů napadl v Praze 35letý muž z Gruzie. Tři z nich s ním sdíleli byt, poslední byl náhodný kolemjdoucí na Praze 4. Policie ho již v nepřítomnosti obvinila a požádala o pomoc veřejnost.

Foto: Policie ČR

Hledaný nebezpečný muž

Článek

Případy se odehrály již letos v březnu, policie o nich informovala v pátek. První útok se stal v bytě na Praze 4, kde útočník napadl 40letého muže, který u něj přespával. Pak dalšího spolubydlícího, který bránil kamaráda. Cizinec ho napadl nožem do hlavy, pak si vzal boxera a mlátil ho do hlavy a těla.

Další útok následoval dvě hodiny poté v ulici Hněvkovského, kde si muž za oběť vybral náhodného kolemjdoucího. „Bez jakéhokoliv důvodu jej udeřil boxerem nasazeným na ruce do hlavy. V důsledku toho muž upadl na zem a ztratil vědomí. Útočník poté z místa odešel a vrátil se zpět do svého bytu,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Tam svou sérii útoků zakončil napadením posledního muže. Nůž mu přiložil ke krku a nechal si slíbit, že napadený nebude volat policii. Pak chtěl peníze, které nedostal, a na muže zaútočil.

Detektivové zjistili, že pravděpodobným útočníkem je 35letý Rati Javakhishvili z Gruzie. Policie ho v nepřítomnosti obvinila ze zločinu těžké ublížení na zdraví, dále vydírání a loupeže.

„Kriminalisté se obracejí s prosbou o pomoc při pátrání na veřejnost. Jakékoliv informace směřující k místu jeho pobytu prosím neprodleně oznamte na linku 158. V žádném případě se muže nesnažte zadržet, protože může být nebezpečný,“ vysvětlila Kropáčová.

Útočníci na Klatovsku surově napadli muže, ten skončil v bezvědomí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám