Hlavní obsah

Silvestrovské oslavy v Praze: Muž napadl policistu, pyrotechnika poškodila okna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Praze na Václavském náměstí v sobotu večer při oslavách konce roku muž napadl policistu, ten se zraněním hlavy skončil v nemocnici. V ulici Ve Smečkách zábavní pyrotechnika poškodila 30 oken, policie událost vyšetřuje jako poškození cizí věci. Sdělila to policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Oslavy silvestra v centru Prahy jsou podle ní zatím podobné jako loni. Zdravotničtí záchranáři zatím ošetřili jen několik lidí, hasiči měli víc než deset výjezdů k požárům porostů, uvedli jejich mluvčí.

Během silvestrovských oslav v Praze byl napaden policista.Video: Aktu.cz

 
Článek

Muž napadl policistu, který v tu chvíli řešil s dalšími dvěma lidmi jejich přestupek. Zraněný policista byl ošetřen a převezen z preventivních důvodů do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v pražských Střešovicích.

„Ve srovnání s  minulým rokem je to tak asi stejné,“ řekla Siřišťová k situaci na Václavském náměstí před 22:00. Během soboty podle ní policie v Praze eviduje víc než 400 oznámení na linku 158, vedle dopravních nehod šlo o výtržnosti na ulici, domácí násilí nebo používání pyrotechniky.

Foto: Aktu.cz

K napadení policisty došlo nedaleko místního oddělení Krakovská, které se nachází v těsné blízkosti Václavského náměstí.

„V Praze zatím klid,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kavka. Na Twitteru napsal, že do 22:00 hasiči zasahovali u 14 požárů od zábavní pyrotechniky. Hořela tráva, křoví nebo túje, doplnil. Požár několika tújí v Klánovicích podle něj způsobil škodu odhadovanou na 30 000 korun. „Třeba teď jsme aktuálně uhasili požár živého plotu v Horních Počernicích,“ dodal na Twitteru.

Poklidné jsou zatím oslavy také podle mluvčí zdravotnických záchranářů Jany Poštové. V záchranářském kamionu Golem na Václavském náměstí dosud ošetřili čtyři zraněné, nikdo nebyl v ohrožení života, uvedla. Nápor záchranáři očekávají od půlnoci, tak jak to bývá obvykle, dodala.

Svět se loučí se starým rokem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám