Hlavní obsah

Cizinci cestující přes ČR si vozí levnější pohonné hmoty, ale bez dokladů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Levnější benzín a nafta bez užitku a nakonec ještě o značný kus dražší. Celníci připomínají platné limity pro dovoz pohonných hmot jinde než jen v nádrži. Plné kanystry nad povolený limit znamenají problémy při setkání s kontrolou Celní správy ČR, která nachytala už několik řidičů.

Celníci zabavili dovezené pohonné hmotyVideo: Celní správa

 
Článek

„V poslední době jihomoravští celníci řešili šest případů. Všechny se udály na dálnici D2. Řidiči z Bulharska, Maďarska a Rumunska si vzhledem k vysokým cenám pohonných hmot v České republice, ale i v Německu, kam nejčastěji hříšníci směřovali, cestou koupili levnější naftu a převáželi ji v několika kanystrech,“ uvedla mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Spotřební daň na benzin a naftu se sníží, potvrdili poslanci

Domácí

Při kontrole nebyli schopni předložit doklad, který požaduje zákon, a celníci pohonné hmoty zajistili. Celkem to bylo 692 litrů nafty, která nejspíše propadne ve prospěch státu.

Foto: Celní správa

Lidé dovážejí levnou naftu a benzín.

Hříšníci navíc museli doplatit spotřební daň, v průměru každý tisíc korun. Mluvčí připomněla, že zákon o spotřebních daních uvádí, že pro osobní spotřebu je možné bez patřičných dokladů převážet pohonné hmoty pouze v běžné nádrži vozidla a k tomu maximálně 20 litrů v kanystru. „Ustanovení zákona vychází ze směrnice Evropské unie, a proto obdobná pravidla platí i v ostatních státech EU,“ dodala mluvčí.

Foto: Celní správa

Lidé dovážejí levnou naftu a benzín.

Reklama

Výběr článků

Načítám