Hlavní obsah

Čistka v ostravských erotických klubech: Policie obvinila 23 lidí z kuplířství

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravská policie provedla v sobotu razii v erotických klubech ve městě, celkem 23 lidí obvinila z kuplířství. Devět osob vzal soud do vazby. Obvinění jsou převážně provozovatelé nočních podniků.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté uskutečnili akci nazvanou Anděl o víkendu po celé Ostravě. Vyslechli 160 osob a provedli 25 domovních prohlídek převážně v nočních podnicích. Podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové akci předcházelo několikaměsíční vyšetřování.

„Na základě trestního oznámení bylo zahájeno prověřování ve věci podezření ze spáchání přečinu kuplířství. Po realizaci akce bylo zahájeno trestní stíhání provozovatelů nočních podniků, v nichž byly poskytovány sexuální služby za úplatu,“ informovala okresní státní zástupkyně v Ostravě Barbora Zajícová.

Podle ní se někteří obvinění k trestnému činu doznali, hrozí jim až čtyřletý pobyt ve vězení.

Kluby jsou nyní uzavřeny. Telefony, které uvádějí na svých webových stránkách, jsou buď nedostupné, nebo je nikdo nebere. Právu se podařilo s jednou z pracovnic klubu spojit telefonicky, ta se ale odmítla k důvodům razie vyjadřovat. „Nemám vám co říct,“ řekla a zavěsila.

Podle lidí ze sousedství erotického kubu v Ostravě-Mariánských Horách se zásah policie uskutečnil v nočních hodinách. „Bylo tady velmi živo, přijelo několik policejních aut a odvezli si několik holek, ale i nějaké chlapy. Nic víc nevím,“ řekla žena ze sousedství.

Reklama

Výběr článků

Načítám