Hlavní obsah

Chyba za 70 miliónů. Policie vyčíslila škodu za traktoristou sražený stožár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda, která vznikla při sobotní nehodě traktoru u Heřmanova na Rakovnicku, byla podle policie předběžně vyčíslena na 70 miliónů korun. Sedmadvacetiletý traktorista na poli porazil sloup vysokého napětí, nikdo nebyl zraněn. Kriminalisté případ vyšetřují jako poškození obecně prospěšného zařízení.

Na traktor spadlo elektrické vedeníVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Řidič traktoru prováděl podmítací orbu. Z nezjištěných příčin najel na sloup elektrického vedení, který nárazem a vlastní vahou padl celý na zem a při dopadu strhl další sloup,” uvedla v pondělí mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová.

Zkříženo bylo i podbíhající elektrické vedení do Heřmanova, lidé kvůli tomu byli zhruba tři hodiny bez proudu. [celá zpráva] Eva Tomášková ze společnosti ČEPS spravující přenosovou soustavu uvedla, že odstraňování následků nehody potrvá několik týdnů. Dodávky proudu nicméně nejsou podle ní nijak ohroženy.

Řidič podle dechové zkoušky před jízdou nepil alkohol. Sloup se zřítil přes kabinu traktoru, který zůstal zaklíněn a bude ho potřeba vyprostit. Kriminalisté nyní vyslýchají svědky a zjišťují, co bylo příčinou nehody.

Proud se při pádu stožáru automaticky vypnul a výkon byl přenesen po jiných linkách. Přenosová soustava je podle Tomáškové dostatečně robustní, aby podobné situace zvládla. Jde nicméně o výjimečnou nehodu, dodala mluvčí ČEPS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám