Hlavní obsah

Traktorista porazil sloup vysokého napětí. Obec skončila bez elektřiny

Novinky, jap

Traktorista na Rakovnicku naboural v sobotu do sloupu zvlášť vysokého napětí. Dva sloupy skončily po nehodě vyvrácené na zemi, traktorista vyvázl bez zranění.

Na traktor spadlo elektrické vedeníVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„K události došlo na poli u Heřmanova na Rakovnicku. Šestadvacetiletý řidič traktoru zde naboural do sloupu, vlivem čehož spadly dva sloupy na zem," uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Jedna z obcí byla hodinu bez proudu

Jak zjistil reportér Novinek na místě, jednalo se o vedení zvlášť vysokého napětí a sloupy přenosové soustavy, kterou v České republice spravuje společnost ČEPS. Jeden z padajících sloupů zvlášť vysokého napětí navíc strhl také vedení vysokého napětí. Bez proudu se přibližně na hodinu ocitla jedna z přilehlých obcí.

„U řidiče traktoru byla provedena dechová zkouška, která měla negativní výsledek. Událost se obešla bez zranění a zabývají se jí jeseničtí policisté," doplnila Richterová.

Výši škody policie zatím nezná.

Reklama

Související články

Při nehodě traktoru na Krnovsku zemřel mladík

Dvě nehody zemědělských traktorů se staly v pondělí na Moravě a ve Slezsku. Při jedné z nich bohužel zahynul mladý muž, druhého mladíka, který v traktoru jel,...

Výběr článků

Načítám