Hlavní obsah

Chyba stála řidiče avie život, na křižovatce nedobrzdil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Životem zaplatil ve středu odpoledne v Bílovci na Novojičínsku za chybu devětačtyřicetiletý řidič nákladní avie. Na křižovatce svůj vůz nedobrzdil a narazil do iveca. Záchranáři se snažili těžce zraněného šoféra zachránit, ten zemřel krátce po převozu do nemocnice.

Článek

K tragédii došlo krátce po půl jedné v Dukelské ulici. „Na křižovatce stojící osobní vozidlo dávalo přednost protijedoucím vozidlům. Za ním zůstalo stát nákladní iveco. Ve stejnou chvíli dojížděl řidič avie. Nestačil však dobrzdit a narazil do iveca, které odhodil na osobní vůz,“ popsal střet novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla, byl řidič avie po vyproštění ze zdemolované kabiny při vědomí.

„Bylo u něj podezření na poranění břicha a hrudníku,“ dodal. Sanita odvezla muže do místní nemocnice v Bílovci, při předání však pacient ztratil vědomí a došlo u něj k selhání životních funkcí. Následná resuscitace už byla marná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám