Hlavní obsah

Dám vám každému čtverku třeba, policie zveřejnila záběry řidičova pokusu o úplatek

Praha

Domluvme se jako chlapi, každému čtyři tisíce korun. S takovou nabídkou vyrukoval řidič na policisty na Václavském náměstí v Praze. Parkoval na pěší zóně. Pokus o úplatek zaznamenala kamera hlídky, policie nyní záběry zveřejnila.

Řidič nabídl úplatek policii v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté z hlídkové služby kontrolovali na Václavském náměstí řidiče, který i přes zákaz parkoval se svým vozem na pěší zóně. Za přestupek mu chtěli udělit pokutu, ale protože byl nervózní a měl zarudlé oči, rozhodli se, že provedou i test na drogy,” informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Richard Hrdina.

Šofér ale test opakovaně odmítal a policistům řekl, že na ně nemá čas. Dále přiznal, že kouřil marihuanu a zdůraznil, že na lékařské vyšetření nepojede.

Opilý řidič usnul přímo v křižovatce. Po probuzení chtěl policistům ujet

Krimi

„Hlídka muže několikrát poučila o jeho právech, povinnostech a případných následcích jeho jednání, avšak ten měl jiné řešení. Policistům řekl, že zaplatí každému čtyři tisíce korun a že se domluví jako chlapi. Celé jeho jednání policisté zaznamenali na osobní kamery, kterých si podezřelý muž zřejmě nevšiml,” zmínil Hrdina.

Při kontrole se ukázalo, že muž měl již dříve zkušenosti s policií ohledně řízení pod vlivem drog a v minulosti mu bylo úřadem uděleno několik zákazů řízení.

Auto cukalo, stěrače stíraly. Řidiče po lahvi vodky zastavila policie v Jičíně

Krimi

„Čtyřiatřicetiletého muže následně policisté zajistili a převezli na služebnu, kde mu sdělili obvinění z trestného činu podplácení, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi,” dodal Hrdina.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám