Hlavní obsah

Chlapec utíkal přes křižovatku v Ostravě, na přechodu skončil pod autem

– Ostrava

Vážně zraněný skončil chlapec, kterého srazilo auto na křižovatce v Ostravě. Ke střetu došlo na přechodu pro chodce poté, kdy chlapec běžel přes celou křižovatku a vozidlo mělo zelenou. Policie hledá kvůli vyšetřování svědky, kteří nehodu viděli.

Střet chlapce s autem v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala již 7. srpna krátce před 22. hodinou, dosud se ale nepodařilo dohledat všechny svědky, policie se proto nyní obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc s jejich dohledáním.

Jednalo se o křižovatku ulic 28. října a 1. máje v Ostravě-Mariánských Horách.

„Řidič osobního vozidla značky Toyota jel z centra Ostravy do Poruby. Za křižovatkou mu do jízdní dráhy z levé strany vběhl znenadání chlapec,“ informovala v pondělí o případu mluvčí policie Eva Michalíková.

„Chlapec utrpěl vážná zranění, které však nejsou ohrožující na životě,“ upřesnila mluvčí. Věk chlapce policisté nezveřejnili, mluvčí hovořila o mladistvém, což odpovídá věku 15 až 17 let.

Foto: Policie ČR

Střet chlapce s autem v Ostravě.

Na videozáznamu, který policie k případu zveřejnila, je vidět chlapec běžící šikmo přes celou křižovatku a následná nehoda na přechodu pro chodce, kam vběhl těsně před střetem, přičemž auto jelo podle všeho na zelenou.

Kamera zachytila také dva muže na chodníku, kteří nehodu viděli. Právě s nimi potřebují kriminalisté hovořit kvůli objasnění okolností nehody, a hlavně kvůli tomu, co jí předcházelo.

Foto: Policie ČR

Střet chlapce s autem v Ostravě.

„Obracíme se také na cestující v tramvaji číslo 3, která v inkriminovanou dobu projížděla křižovatkou,“ zmínila mluvčí.

Informace policisté čekají na lince 158 nebo na kterémkoliv obvodním oddělením.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám