Hlavní obsah

Chlapec se nevrátil z dovolenky do dětského domova, zfetovaný se projížděl autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Policisté se nestačili divit, když v Prostějově zastavili kvůli silniční kontrole osobní vozidlo. Za volantem seděl patnáctiletý hoch, který se nevrátil z vánoční dovolené zpátky do dětského domova. Navíc byl pod vlivem drog. Hocha převezli do diagnostického ústavu, odkud záhy také utekl. Novinky o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za volantem podle ní policisté přistihli chlapce minulý pátek odpoledne. „Policisté z oddělení hlídkové služby při provádění silniční kontroly zastavili na ulici Konečná v Prostějově osobní vozidlo a řidiče vyzvali k předložení dokladů. To bylo bezvýsledné, protože se ukázalo, že řidičem je teprve patnáctiletý hoch, který nemůže být a také není držitelem žádného řidičského oprávnění,“ uvedla mluvčí.

„Při provedené dechové zkoušce mu vyšly negativní hodnoty, ale u orientačního testu na návykové látky mu vyšel test pozitivní na THC a amfetaminy a metamfetaminy,“ doplnila Zajícová.

Navíc podle ní hlídka zjistila, že se jedná o svěřence dětského domova s nařízenou ústavní výchovou, jenž se nevrátil z dovolenky, kterou dostal na vánoční svátky.

„Byl zajištěn a převezen na služebnu k provedení dalších úkonů. Následně byl převezen a předán do dětského diagnostického ústavu, kde si ho měli následující den vyzvednout pracovníci jeho domovského zařízení. Ještě ten samý den ale ze zařízení utekl. Případ je nadále v šetření,“ doplnila policejní mluvčí.

Jak se hoch dostal k autu, které řídil, policie neupřesnila. Uvedla jen, že „vozidlo nezískal trestnou ani jinou protiprávní činností“.

Řidič měl v sobě přes dvě promile a divil se, jak se dostal do policejního auta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám