Hlavní obsah

Z úřadu starosty Řeporyjí Novotného odvezli chemici podezřelou obálku

Novinky, Pavel Jaňurek
Praha
Aktualizováno

Před úřadem starosty pražské městské části Praha - Řeporyje zasahovali ve čtvrtek v podvečer hasiči i policisté. Starostovi Pavlu Novotnému (ODS), který má momentálně přidělenu policejní ochranu, přišla podezřelá obálka. Tu po ohledání a zrentgenování odvezli chemici hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelá obálka u starosty NovotnéhoVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podle informací Novinek zásah po půl sedmé skončil. Podezřelou obálku poté, co ji zkontrolovala chemická jednotka a prošla přivezeným rentgenem, hasiči odvezli.

Celkem na místě zasahovalo asi deset hasičů a policistů, dorazil i policejní pyrotechnik a následně druhý, který přivezl zmíněný speciální rentgen.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah chemiků v ŘeporyjíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Otevírali jsme obálky, v jedné z nich byl alobal a vysypal se z ní nějaký prášek,” řekl Novinkám starosta Novotný. Více událost odmítl komentovat. „Zcela mimořádně nebudu poskytovat žádné informace,” řekl reportérovi Novinek. On sám s policisty nikam neodjel a zůstal v budově úřadu. Na svém twitteru pak událost komentoval v nadsázce: „Člověk vyhlásí svým dobrovolným hasičům cvičení a hned jsou toho plné noviny.”

Kauza ricin: Poslanci se postavili za BIS

Domácí

Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka potvrdil zásah s tím, že chemici hasičů asistují policistům u nálezu podezřelé obálky. „Další podrobnosti nemůžeme sdělovat,” dodal mluvčí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Starosta pražslých Řeporyjí Pavel Novotný telefonuje během zásahu hasičů na úřadě.

Policisté jsou s vyšetřováním teprve na začátku. „Zasahujeme u nebezpečného předmětu, víc zatím nemohu sdělit,” řekla Novinkám k 18. hodině mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Ruská hrozba? Když se potvrdí, bude odpověď tvrdá, avizoval Havlíček

Domácí

Novotný dostal v minulých týdnech policejní ochranu. Důvodem je zřejmě to, že na území městské části nechal umístit pamětní desku vlasovcům, které Rusko považuje za zrádce.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči s chemiky zasahovali v Řeporyjích u starosty Pavla Novotného

Policejní ochranu mají i primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09). Ten v TV Prima na konci dubna řekl, že v Česku je Rus, který má za úkol trojici zlikvidovat. „Ty skutečnosti jsou takové, že je tady Rus, který mě má za úkol zlikvidovat. Nejenom mě, ale ještě pana Hřiba a pana Novotného,“ řekl Kolář.

Reklama

Související témata:

Související články

Česko začne s Ruskem opatrně vyjednávat

Česko předalo Rusku nótu a žádá o zahájení diplomatických jednání. Obě země by si měly vyjasnit současné spory, a to nejen kvůli přesunu sochy maršála Koněva...

Výběr článků

Načítám