Hlavní obsah

Chceš umřít rychle, nebo pomalu? Žaloba popisuje, jak Ukrajinec znásilnil a chtěl zabít dívku z Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáct let do věznice s ostrahou navrhl státní zástupce jako trest pro mladíka z Ukrajiny (19), který měl loni v srpnu v Plzni znásilnit o čtyři roky mladší známou a pak se ji brutálním způsobem pokusit zabít. Vyplývá to z obžaloby, se kterou se Novinky seznámily. Případ začne projednávat Krajský soud v Plzni v druhé polovině března.

Ukrajinského mladíka poslal soud do vazby Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Z popisu události je evidentní, že si dívka musela projít doslova peklem. Za svůj život vděčí vlastní duchapřítomnosti, když předstírala smrt. Státní zástupce je přesvědčený, že Viktor V. se chtěl dívky zbavit, aby ho neprozradila za předchozí znásilnění.

Osudný den, 8. srpna, vylákal obžalovaný dívku ven pod záminkou, aby ho doprovodila k jeho známému, kterému chtěl odnést nějaké věci. Kolem 20. hodiny se pak společně vydali k řece poblíž areálu střelnice v Plzni-Lobzích.

„Obžalovaný měl s sebou v batohu lepicí pásku, igelitové pytle, několik nožů a láhev se žíravinou. V průběhu cesty dívku spoutal lepicí páskou, povalil ji na zem a vykonal na ní soulož. Poté ji odvedl k nedalekému lesíku, kde ji pod pohrůžkou přinutil k orálnímu sexu,“ stojí v obžalobě.

Lidé svolávají do Plzně protest, patnáctiletou dívku znásilnil Ukrajinec

Krimi

To nejhorší ale na dívku ještě čekalo. „Posadil ji na plot a řízl ji nožem na přední straně krku, přičemž to komentoval slovy, že než vykrvácí, bude to trvat dva dny, takže má na výběr mezi rychlou a nebolestivou smrtí, nebo dlouhou a bolestivou,“ uvádí dále státní zástupce.

Padla na zem a předstírala smrt

Když dívka dala najevo, že nechce ani jednu z možností, násilník ji bodl nožem do krku.

„Načež poškozená padla k zemi a předstírala, že je mrtvá. Obžalovaný ve snaze zabránit svému odhalení poškozenou svlékl, zabalil ji do pytle a nalil na ni chemický prostředek SAVO. Poté pytel s tělem shodil ze srázu do lesního porostu, kde ho ještě zakryl kůrou a větvemi. Pak odešel,“ dodal žalobce.

Dívce se podařilo dostat se z místa pryč a přivolat si pomoc. Podle její zmocněnkyně je aktuálně stále v péči psychologů.

Lidé svolávají do Plzně protest, patnáctiletou dívku znásilnil Ukrajinec

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám