Hlavní obsah

Cestujícím se nezdál šofér autobusu na Jihlavsku. Nadýchal tři promile

Jihlava

Případ zpitého řidiče linkového autobusu vyšetřují policisté na Jihlavsku. Na jeho podezřele pomalou jízdu upozornili cestující, kterým mimo jiné nezastavoval, kde měl. Dopravci pak nadýchal tři promile a později se o něm dozvěděla i policie, která shání další svědectví.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

O vyšetřování ve čtvrtek informovala mluvčí policie Jana Kroutilová. Případ se stal již z 15. února, policisté se o něm ale dozvěděli se zpožděním a prověřují nyní jeho okolnosti.

„Osmačtyřicetiletý muž před šestou hodinou ráno řídil linkový autobus ve směru od Kamenice, Kamenička na Jihlavu přes obce Bítovčice, Luka nad Jihlavou a Velký Beranov. Jel podezřele pomalu, nezastavoval na předem určených zastávkách a u cestujících vzbudil řidič podezření, že je pod vlivem návykové látky,“ popsala mluvčí.

Lidé si nejdřív stěžovali u dopravce, který provedl dechovou zkoušku s výsledkem tři promile. Opilý řidič v další jízdě nesměl pokračovat.

Jiný by nepřežil. Muž za volantem nadýchal čtyři promile, místo výslechu se pak doma zpil ještě víc

Krimi

„Oznámení přijali policisté s větším zpožděním, a nemohli tak zjistit cestující, kteří v autobuse jeli,“ zmínila Kroutilová s tím, že policisté případ prověřují jako podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a shánějí svědky.

„Policisté žádají cestující, kteří v autobuse jeli, aby se přihlásili na tísňové lince. Jejich svědectví je velmi důležité pro objasnění případu,“ dodala mluvčí.

Opilého řidiče autobusu zastavila v Praze policie. Před jízdou s cestujícími boural

Krimi

Výběr článků

Načítám