Hlavní obsah

Opilého řidiče autobusu zastavila v Praze policie. Před jízdou s cestujícími boural

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řidiče autobusového spoje MHD, který nadýchal alkohol, ve středu dopoledne zastavili policisté v Praze. Ve vozidle měl několik cestujících. Hledali ho kvůli drobné nehodě, kterou předtím způsobil při couvání.

Nehoda opilého řidiče autobusu v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

Šofér linky midibusu 166, která vozí lidi ze severovýchodu Prahy do Nemocnice na Bulovce, nejdřív podle svědectví vrazil při couvání do osobního auta v ulici U Továren u nádraží Praha-Hostivař, načež jel dál.

„Policie poté po řidiči pátrala a během dne ho zastavila v ulici Lovosická,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk s tím, že řidič nadýchal bezmála 0,5 promile a vezl v tu dobu několik cestujících.

Opilý řidič autobusu na Slovensku zamkl cestující ve voze a odešel

Koktejl

Pro řidiče tak cesta skončila, navíc se bude zpovídat z porušení zákona a pracovních povinností. Pro vozidlo vyslali dispečera provozovatele ČSAD Střední Čechy.

Jak se mohlo stát, že usedl za volant, načež nadýchal, řidič reportérovi agentury Aktu.cz na místě zastavení vysvětlil zbytkovým alkoholem. „Včera jsem měl volno, tak jsem si popil,“ řekl muž.

Foto: Aktu.cz

Nehoda opilého řidiče autobusu

Podle mluvčího policie v době, kdy se stala nehoda, v autobusu cestující nebyli. Došlo k ní rovněž v jiné části metropole, než kudy zmíněný spoj jezdí. Řidič si střetu, který skončil poškrábaným lakem na vozidlech, podle všeho zřejmě ani nevšiml.

Měl jsem litr rumu a vodky, přiznal řidič autobusu s dvaceti lidmi

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám