Hlavní obsah

Cestující ve vlaku na Královéhradecku měl zbraň, naběhli na něj policisté se štíty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S balistickými štíty zasahovali policisté o víkendu ve vlaku na Královéhradecku proti muži, který manipuloval plynovou pistolí. Po oznámení přiběhli do nejbližší stanice, kde vlak zastavil, a muže zpacifikovali. Případ se bude řešit ve správním řízení. Zásah zaznamenala policejní kamera.

Zadržení muže se zbraní ve vlakuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden v sobotu ve vlaku jedoucím na Královéhradecku. Podle oznámení jel ve vlaku muž, který viditelně manipuloval s neurčenou střelnou zbraní.

Na místo vyrazili policisté z pohotovostní jednotky, kteří kryti balistickými štíty muže za pomocí pout zadrželi.

„Kriminalistický technik zbraň zajistil, kdy bylo předběžně zjištěno, že se jedná o plynovou pistoli. Zbraň byla zaslána k provedení odborné expertízy,” informovala v pátek o případu mluvčí policie Lucie Konečná.

Jak konkrétně muž s pistolí manipuloval, policie neupřesnila, podle mluvčí se ale nejednalo o to, že by někoho přímo ohrožoval nebo se projevoval výtržnicky.

Opilý muž vystřelil na pražské zastávce z pistole a odjel autobusem

Krimi

„Byť šlo zřejmě o plynovku, i pro majitele těchto zbraní platí dle zákona o zbraních a střelivu stanovená pravidla. Je zakázáno nosit ji viditelně a už vůbec by se s ní nemělo manipulovat na veřejnosti či místě veřejně přístupném. Vždy jen v bezpečném prostoru, který je k tomu určen a označen,” zdůraznila Konečná.

Policie muže po zdokumentování případu propustila, zbytek se bude řešit jako přestupek ve správním řízení.

Zadržení muže se zbraní ve vlaku

Reklama

Související témata:

Související články

Hlučný divák vytáhl v kině v Písku pistoli

Policisté z jihočeského Písku vyšetřují výtržnictví, kterého se měl dopustit 28letý muž v tamějším kině Portyč. Podle svědků byl při promítání hlučný a lidé ho...

Výběr článků

Načítám