Hlavní obsah

Hlučný divák vytáhl v kině v Písku pistoli

Novinky, kub
Písek

Policisté z jihočeského Písku vyšetřují výtržnictví, kterého se měl dopustit 28letý muž v tamějším kině Portyč. Podle svědků byl při promítání hlučný a lidé ho okřikli, načež vytáhl plynovou pistoli a pak z kina zmizel. Policie ho zadržela v centru města, nadýchal přes čtyři promile.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v sobotu po 21. hodině. Svědci policii oznámili, že se v kině pohybuje člověk se zbraní, později upřesnili, že odešel směrem do centra Písku. Policisté muže zadrželi na Kamenném mostě a zjistili, že má plynovou pistoli.

„Zároveň muže vyzvali k provedení testu na zjištění alkoholu v dechu přístrojem Dräger, kdy výsledek převýšil 4,2 promile,“ sdělil v neděli mluvčí policie Milan Bajcura.

Zabiju se, křičel muž v centru Prahy a před policisty se střelil do hlavy plynovkou

Krimi

Při vyšetřování policisté zjistili, že muž byl v kině podle svědků hlučný během promítání a po napomenutí ostatními diváky vytáhl pistoli, kterou držel v rukou.

„Na nikoho pravděpodobně nemířil ani jiným způsobem neohrožoval ostatní osoby na životě a zdraví,“ upřesnil mluvčí s tím, že policie případ vyšetřuje jako výtržnictví.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám